Καλώς ήλθατε στο blog μου.

Χαιρετώ τον αγαπητό/ή επισκέπτη/τρια του blog "Το μονοπάτι της Αγάπης, της Ομορφιάς και της Δράσης".
Στο blog αυτό θα βρείτε νέα, φιλοσοφικά κείμενα, ποιήματα, διηγήματα, τέχνες, επιστήμες, σύγχρονες εξελίξεις και οτιδήποτε γενικά που μπορεί να σας ενδιαφέρει.
Μην διστάσετε να κάνετε κάποιες παρατήρησεις για την βελτίωση του blog. Oι συμβουλές σας είναι πάντα δεκτές. Επίσης αν κάποιο κείμενο φαίνεται να μη το κατανοείτε πλήρως ρωτήστε τον γράφοντα τι ενωεί και είναι σίγουρο πως θα σας απαντήσει.

Πέμπτη 5 Απριλίου 2012

ΤΖΙΝΤΟΥ ΚΡΙΣΝΑΜΟΥΡΤΙ - ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΛΛAΖΕΙΣ;;;


ΤΖ. ΚΡΙΣΝΑΜΟΥΡΤΙ
                                          
«ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙΣ;;;»

Έχετε ακούσει γι’ αυτό, εσείς ως ανθρώπινα όντα αλλά γιατί δεν αλλάζετε;;; Tί σας εμποδίζει;;; Εάν ο καθένας από εμάς ρωτούσε αυτή την ερώτηση όχι προφορικά ή διαλεκτικά σαν διασκέδαση αλλά να ρωτούσε σοβαρά και βαθειά, ποια θα ήταν η απάντησή σας;;; Ποια θα ήταν η απάντησή σας σε αυτό το πρόβλημα στο ότι οι άνθρωποι ζουν με αυτόν τον τρόπο εδώ και χιλιετίες και χιλιετίες. Γιατί δεν έχουν αλλάξει;;; Γιατί ακόμα και εσείς που ακούτε τώρα, γιατί δεν έχετε αλλάξει;;; Γιατί αν δεν αλλάζετε ποιες θα είναι οι συνέπειες;;;
Θα είστε εθνικιστές, θα είστε φυλετικοί, αποσυνδεμένοι, απομονωμένοι, με αποτέλεσμα να χάνονται οι καλές σχέσεις παγκόσμια με κατάληξη την διαμάχη συσσωρεύοντας όλο και περισσότερα όπλα για να καταστρέψουμε ο ένας τον άλλο.
Τώρα, γιατί εσύ που θες να δεις σοβαρά αυτό το θέμα, γιατί δεν ρωτάς τον εαυτό σου  “γιατί εγώ ως ανθρώπινο ον που έχει περάσει ολ’ αυτά γιατί δεν έχω αλλάξει;;;”. Ποια θα ήταν η απάντησή σας;;;
Είτε δεν είστε σοβαροί και θέλετε να ζήσετε μια πολύ επιφανειακή ζωή και αυτή η επιφανειακότητα προσωρινά σας ικανοποιεί είτε πραγματικά δεν σας νοιάζει! Αρκεί οι άμεσες απολαύσεις σας να ικανοποιούνται – πραγματικά δεν σας νοιάζει! Δεν σας νοιάζει αν τα παιδιά σας δολοφονούνται, πραγματικά δεν έχετε βαθειά αγάπη και στοργή γι’ αυτά εάν είχατε θα αποτρέπατε όλους αυτούς τους πολέμους. Οπότε προφανώς τίποτα απ’ όλα αυτά δεν σημαίνουν κάτι για εσάς. Ή είστε τόσο βαθειά εξαρτημένοι ψυχολογικά(φυσικά είμαστε βιολογικά εξαρτημένοι και όλ’ αυτά είναι αλληλοεξαρτωμένα)αλλά ψυχολογικά εξαρτημένοι και χωρίς να το κατανοούμε και αν δεν υπάρξει ελευθερία από αυτήν την εξάρτηση δεν θα σταματήσει ποτέ.
Τελικά τι είναι η ζωή;;; Μια παγκόσμια ενωτική κίνηση. Όποτε, με τον ίδιο τρόπο η συνείδησή μας είναι κοινή για ολόκληρη την ανθρωπότητα.
Τώρα, αν αλλάξω εγώ ριζικά τότε σίγουρα αυτό επηρεάζει ολόκληρη την συνείδηση της ανθρωπότητας.
Γιατί λοιπόν ΕΣΥ δεν αλλάζεις;;; 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου